lördag 5 oktober 2024

Är allt jag lärt mig om kärlek en lögn? av Sara Sommerfeld

Vissa böcker går djupare in i hjärtat än andra, denna är en sådan.

Att veta att saker och speciellt det mörka är hämtade ur Sara Sommerfelds eget liv ger verkligen en tyngd till boken. Det gör att man läser den på ett annat sätt. Jag tycker verkligen om att Sara valt att skriva boken som en skönlitterär berättelse med autentiska inslag. Då tar hon det bästa av två världar och fogar ihop. Skönlitteraturens möjligheter och det självbiografiskas kraft.

När man läser boken och möter den unga Sara så vill man ta henne i handen och säga att det kommer ordna sig. Man mår stundtals dåligt för hennes skull. Samtidigt är det relaterbart. Det är inte bara Sara som drabbats av prestationsdjävulen. Och alla val man gjort har inte alltid varit de bästa.

Det är en välskriven berättelse som betyder något samtidigt som den är underhållande. Är man mottaglig så är det en roman som ger något mer. Sara bjuder öppenhjärtligt på sig själv i denna berättelse, men också klokheter. Berättelsen gör det lätt att vända sig inåt och att se på sitt liv och sitt beteende med andra ögon och vad kan vara mer värdefullt än det? 

Utgiven av @thebookaffairforlag 




Inga kommentarer: