onsdag 28 augusti 2024

Solroseffekten av Lena Wilderäng

Jag mådde illa av att Ukraina attackerades av Ryssland och det gjorde ont, men med sin bok får Lena Wilderäng mig att känna tusen gånger mer. Det kommer så nära och blir verkligt på ett helt annat sätt.

Det är en angelägen bok och Lena Wilderäng är den bästa att skriva den. Hon har en en djup kunskap om Ukraina, vad som händer där och allt runt omkring. Allt om hur hon kämpar med att ordna ambulanser och annat som behövs i Ukraina. Vad det kräver och innebär. Hur det är på plats. Allt förmedlar hon på ett rakt sätt så man förstår. Hon konkretiserar det hela för läsaren. Vi får se allt genom hennes ögon. Hon gör det så bra. Så fint! Så inspirerande!

Att få ta del av allt Lena Wilderäng delar med sig är ett privilegium och jag är tacksam att ha fått läsa. Det är samtidigt viktigt att göra. För som Lena säger: ”Vi får inte blunda. Vi får inte titta bort. Och vi får inte glömma.” Dessutom så behöver Ukraina fortfarande hjälp och när man läser förstår man hur viktigt det är att göra i alla fall något. Det lilla man kan.

Läs boken du med!



Inga kommentarer: