lördag 17 februari 2024

España por favor av Åsa Hellberg

Jag lever upp av denna livsbejakande bok. Det är en riktig färginjektion i det vardagsgrå med regn och snöstorm om varannat. Och det underbara färgsprakande omslaget matchar boken perfekt!

Man möts av glädje, sorg och förälskelse i brokigt virrvarr. Som en spegling av hur livet är. Mitt i allt finns det viktiga att inte skjuta upp saker till sedan och att inte ta något för givet. Allt kryddat med en upplyftande humor.

Det är en berättelse där kvinnlig vänskap får ta plats och kroppens åldrande är som det är. De tre väninnorna i 60-års åldern är härliga och deras vänskap är en sådan vänskap alla borde få uppleva. De drömmer om ett liv i Spanien. Går det att förena med deras nuvarande liv i lilla Fjällfors i Norrbotten? Men när är det dags att fullfölja en dröm om inte nu?

Åsa Hellberg har skrivit en historia där berättarglädjen är smittande. Läsningen går som en dans och jag stänger boken med en lycklig suck. Jag hoppas verkligen vi får återse de tre väninnorna och även den envisa och beslutsamma 81-åriga Dolores. Vi behöver mer av dem i våra liv.



Inga kommentarer: