onsdag 12 juli 2023

Sommarhuset på stranden av Sarah Morgan

Vissa författare måste man läsa på sommaren för att det ska kännas som sommar. Sarah Morgan är en av dem.

Boken är så där underbart feelgoodig som Sarah Morgans böcker brukar vara. Det är en riktigt fin berättelse om vänskap, att ställa upp för varandra och och att gå vidare från det förflutna. Sarah Morgan skildrar relationerna innerligt och livfullt. I denna bok är hon i sitt esse och jag blir helt varm i hjärtat.

Miljön kunde ju inte heller passa bättre för sommarläsning. Mysiga lilla kuststaden Silver Point och så strandhuset vid havet. Vad mer kan man önska?

Romanen handlar om Joanna, som ser på nyheterna att hennes exman kändiskocken Cliff har dött i en bilolycka. Han har behandlat henne illa genom åren genom att bland annat bedra henne.

Med i bilen var en ung gravid kvinna och när Joanna ser fotot på henne har hon en misstanke om vem det kan vara och hon bestämmer hon sig för att hjälpa henne. Hon tar med sig kvinnan till sitt lyxiga strandhus i den lilla kuststaden Silver Point där Joanna växte upp och inte återvänt till på 20 år, för att de på att få vara ifred från skvallerpressen. Det blir inte som tänkt och Joanna tvingas möta det förflutna. 






Inga kommentarer: