torsdag 1 juni 2023

Den tysta fågeln av Mohlin & Nyström

I den här boken finns en huvudperson som jag tycker om att tillbringa tid med. Nämligen John, som tidigare var FBI agent men som numera jobbar i Karlstad som polis på länskrim. Han har en sorts charm som är oemotståndlig. Man vill veta mer om honom.

"Den tysta fågeln" är den tredje delen i serien om John. Denna gång hittas en benbit i ett fågelbo och det visas vara mänskligt. Trettio år tidigare försvann ett tvillingpar. Kommer benbiten från någon av dem?

Det är bladvändar-spännande och man kastas mellan gissningarna på vem som är den skyldige och vad som hänt. Jag får ju erkänna att jag blev lurad både en och två gånger.

Både när det gäller att skildra utredningsarbete och det komplexa småstadslivet med människors hemligheter och intriger så gör författarduon det med bravur. Framförallt uppskattar jag hur de skildrar människor och hur man får komma huvudpersonen ännu närmare. De levandegör de sina karaktärer så att man ser dem framför sig och engagerar sig i dem. Relationen mellan 9-åriga brorsdottern och John beskrivs också så fint. 

Nu förstår du nog både att jag älskar serien och varför. Har du inte läst, så börja med del 1: Det sista livet. Du vill inte missa en endaste rad av det här.


Inga kommentarer: