onsdag 1 mars 2023

Kepler62: Pionjärerna

Den här serien har gått hem både hos mig och eleverna. Jag har precis läst ut boken (nummer 4 i serien) och önskar att jag hade nästa redo att läsa.

Boken är grymt spännande, både för att den har ett bra driv men också eftersom det handlar om en ny planet och de saker som finns där. En liten varning dock: Man lämnas med en otrolig cliffhanger.

Bilderna i boken har använts på ett lockande sätt. Ibland upptar de ett helt uppslag och ibland tillsammans med lite text. De förstärker berättelsen och gör denna kapitelbok ännu bättre. Den blir också lättare att både läsa och fastna i. Kanske ska säga att vissa uppslag är bara text, men det går inte långt mellan ett uppslag där det finns en bild.

Serien handlar om att regeringen, eftersom jordens resurser minskar, skickar ut ett antal barn till planeten Kepler62 för att se om det går att bo där. I ”Pionjärerna” anländer barnen till planeten och överraskas över hur livfull den är. Men allt är inte frid och fröjd. En av dem blir allvarligt sjuk och dessutom hittar gruppen spår av andra levande varelser. Vilka är de?

Tur att nästa bok kommer i juni!

Utgiven av @bonniercarlsen



Inga kommentarer: