söndag 5 mars 2023

Croissanter och kuriosa av Camilla Thelander Eng

Omslaget på boken gör att man vill kasta sig över boken. Visst är det fint?

Det är en klassisk feelgoodroman. Det handlar om Hanna som drabbats av utmattning för ett tag sedan och nu har hennes man fått ett halvårs jobb i Singapore. Hon känner att hon inte klarar att följa med. När sonen väljer att följa med pappan rasar allt. Som tur är finns hennes moster i Gränna och hon välkomnar Hanna med öppna armar. Där hjälper hon sin moster att rensa ut ett dödsbo och får då idén om att öppna en antikaffär.

Gränna med sina mysiga miljöer är en perfekt plats att låta en feelgoodroman utspela sig. Man blir riktigt sugen på att åka dit, så kanske blir det att åka tillbaka i sommar.

Jag tyckte också om Joséphine och hennes bageri ”Franska frestelser”. Jag skulle vilja träffa henne och smaka hennes läckerheter.

Det är en berättelse med mycket värme och känslor. Trots allt klickade inte jag och boken riktigt. Jag läste hela, så på ett sätt tyckte jag om den. Det var nog inte rätt bok för mig just nu, kanske för att jag irriterade mig ibland på Hanna. Den irritationen gjorde att jag inte riktigt kunde njuta av boken.

Men för någon annan som älskar en Feelgood-roman som utspelar sig i mysig småstad med en person som öppnar antikaffär är den nog helt rätt.




Inga kommentarer: