torsdag 8 december 2022

Jul vid världens ände av Kate Hewitt

Det är något speciellt med Skottland. I denna julroman  blir det extra tydligt. De karga miljöerna på Orkneyöarna öarna framhäver det mysiga. Julen kommer till sin rätt här och jag charmas totalt.

Med värme berättas historien om Laurel som plötsligt får ett samtal hon blir ombedd att ta hand om sin 14-årige systerson, eftersom systern checkat in på rehab. Hon har inte haft kontakt med syster på evigheter, men Laurel ställer upp. Det är dock inte så lätt som hon trodde.

Hon bestämmer sig för att ta honom till sin fasters stuga på Orkneyöarna. Det var hennes favoritplats på somrarna som barn och hon tänker att platsen kan göra underverk. När de kommer fram inser hon att det är annorlunda att vara där på vintern. Tur att grannen, fårbonden Archie MacDougal, hjälper dem att få igång allt i stugan.

Förutom att författaren målar upp miljöerna beskriver hon familjerelationerna och relationen mellan Laurel och Archie på ett intressant sätt. Jag lockas att läsa mer och trivs att befinna mig i denna värld. Det är en liten pärla till julroman.Inga kommentarer: