torsdag 29 september 2022

Mutanterna: Experimentet av Ingela Korsell och Daniel Thollin

Jag är ständigt på jakt efter böcker till de barn som inte riktigt förstått vitsen med att läsa. Speciellt barn i mellanstadieåldern. När den här hamnade i mina händer blev jag helt lycklig. Ni vet så där ”det spritter i kroppen”-lycklig.

Varför är det så kanske du undrar? Jo, den här boken både lockar till läsning och gör det lättare att läsa. Hybrid-kombinationen mellan serieroman och kapitelbok är vinnande. Ibland berättas det i text och ibland i serieformat och det gör att läsningen flyter på lättare och att lästempot går upp. De som kämpar med sin läskondis, får stunder när de får vila i läsningen. 

Det måste sägas också att Ingela Korsell och Daniel Thollin gör det så bra. De båda delarna blir en helhet i hybriden och lyfter varandra. Ingela Korsells välskrivna text möter Daniel Thollins snygga, lockande och coola serie-illustrationer. 

Dessutom är det rackarns spännande. Finns inte en chans att man kan sluta läsa. Tro mig! Jag har försökt. Barn som föds med mutationer för att de utsatts för strålning och så blir det jagade. Det är en bra story!

Däremot är det inte bara en bok för de som inte brukar vilja läsa, utan det är en bok för alla som vill läsa en actionfylld, lite mörk berättelse. En sådan som man slukar och sedan vill läsa nästa del av. En fantastisk början på en riktig bokslukar-serie!







Inga kommentarer: