torsdag 7 juli 2022

Drömmar till salu av Ada Wester

Vilken feelgood-pärla detta var! 

Berättelsen genomsyras av kärlek, oavsett om det är till gamla saker, litteratur eller människor. Jag känner att jag mår bra av att läsa boken. Det finns en värme där som omsluter mig.

Språket bara flyter på och gör det lätt att försvinna in i berättelsen. Ada Westers känsla för ord och formuleringar leder till en underbar läsning.

Författaren har dessutom lyckats otroligt väl med de två tidslinjerna. Man fastnar för båda lika mycket och det dröjer inte länge förrän man är djupt inne i historien och vill veta mer om både Anni och Ester.

I bokens början ärver Anni sin farmor Esters gamla hus i Stjärnhov och bestämmer sig för att renovera det och sälja det med vinst. Hon flyttar dit och upptäcker att huset är fullt av fina gamla möbler och saker. Anni startar Instagramkontot Drömmar till salu, för att sälja några av möblerna och få in lite pengar till renoveringen.

Parallellt berättas om Esters uppväxt från skolålder tills hon flyttar in i huset med ett barn, som hon aldrig berättat vem fadern till är.

Anni börjar intressera sig för sin farmors historia. Kan hon få reda på vem hennes farfar är?

Det här är en debut som heter duga. Jag vill läsa mycket, mycket mer av författaren. 



Inga kommentarer: