tisdag 12 januari 2021

Stormvakt av Kristina Ohlsson

Kristina Ohlsson har lyckats få till en riktigt bra start på sin nya serie. Hon skriver så att man först blir nyfiken på människorna och sedan inte kan lämna dem. Man får vistas i deras tankar och känslor och komma allt närmare i deras relationer. För mig gör det att berättelsen blir oemotståndlig. Av de som boken handlar om blir jag väldigt förtjust i huvudpersonen August. Han är sympatisk och trevlig att umgås med och jag tycker om att en man får vara det i en deckare.

Berättelsen har den fantastiska kombination av lågmäld spänning och samtidigt ett driv som gör att det verkligen blir en bladvändare. Jag kunde inte alls lägga ifrån mig boken, ens en lite stund.

Efter att ha stängt boken längtar jag redan tillbaka till Hovenäset. Tur att det kommer fler böcker.


August Strindberg anländer till Hovenäset i Bohuslän samma blåsiga natt som den mycket omtyckta läraren Agnes spårlöst försvinner. Bakom sig har August lämnat en framgångsrik karriär för att förverkliga sin dröm och öppna "Strindbergs second hand". Äntligen ska han få ägna sig åt något han älskar och dessutom på en plats som han längtat efter att återse. Men hela västkustidyllen skakas av Agnes försvinnande. Polisen, med den empatiska och drivna Maria Martinsson i spetsen, söker efter henne dag och natt. Hoppet om att Agnes ska hittas vid liv blir allt mindre. Vad är det hon har råkat ut för? Och varför får August den obehagliga känslan av att han själv sitter på en del av gåtans lösning?

Inga kommentarer: