söndag 8 november 2020

Tilly och bokvandrarna av Anna James

Det är en magisk historia som jag förälskar mig i allt mer jag läser. Jag är ledsen att den inte fanns när jag var barn, för jag hade verkligen tokälskat den. Jag njuter desto mer nu, både mitt vuxenjag och för mitt barnjag.

Det är en bok som strålar av läsandets glädje. Mängder av böcker nämns i berättelsen och huvudpersonen möter även på några litterära figurer. Jag älskar sådana böcker. Dels för att det är kul att de böcker man gillar nämns, men också för att man blir sugen att läsa. För att inte tala om hur härligt magin vävs in, men hur det också finns sorgliga stråk.

Den här boken får mitt hjärta att dansa. Jag har helt klart fått en ny favoritserie.



Betyg: 5 av 5
Förlag: HarperCollins Nordic


Handling: Elvaåriga Tilly tillbringar större delen av sina dagar i sina morföräldrars bokhandel. Ända sedan hennes mamma försvann spårlöst är det i böckernas värld som Tilly har funnit tröst. Men en dag blir alla äventyr hon läst om plötsligt mer verkliga än hon trodde var möjligt. När två av Tillys favoritkaraktärer - Anne på Grönkulla och Alice i Underlandet - dyker upp i butiken livs levande inser hon att hon har förmågan att följa med dem in i deras berättelser. Hon är en bokvandrare - och kanske kan det hjälpa henne att lösa mysteriet med vad som hänt med hennes mamma? Men alla som gillar att läsa böcker vet att faran kan vänta på nästa sida ...

Inga kommentarer: