söndag 11 oktober 2020

Spökig läsning

Lite spökig läsning till barnen?



Nypon förlag har kommit ut med ett gäng härliga lättlästa böcker, som passar perfekt nu när det är mörkt ute och det närmar sig både Halloween och Läslov.


De har alla gemensamt att det är bra skrivna berättelser, som passar perfekt för barn som kämpar med läsningen. Läskigheten varierar, från mysrys till lite läskigare.


9-12 år

Det grå skåpet :

Läskiga huset - Grannen ovanpå: Spännande och lite läskigt om en mystisk granne som har skrämmande isskulpturer i vardagsrummet. De ser ut som rädda människor. Är det verkligen bara skulpturer?


Basket med varulvar: Både kusligt och småroligt om Simon som vaknar och ser några spela basket. Han går ut bara för att märka att det är varulvar.


Skuggan i stallet: Spännande skräckis av mästaren Katarina Genar som ovanligt nog utspelar sig i ett stall. Fatima trodde hon var ensam men plötsligt finns där en annan tjej med en svart häst, som vill att Fatima följer med ut på en ridtur. Varför vägrar Fatimas häst?


Fröken spöke och varulvarna: En spännande mysrysare som går hem hos barnen. Fröken spöke och eleverna åker på sportlovet till fjällen, men hotellets ägare fru Varg har konstiga gula ögon.


6-9 år

Bodil på kyrkogården: mysrys men samtidigt lite humor. Bodil är en härlig karaktär som är så disträ på kyrkogården att hon trillar ner i en grav.