söndag 13 september 2020

Minuten före midnatt av David Baldacci

David Baldacci kan skriva böcker! Det här är en berättelse man fastnar i. Ohjälpligt. Det är intressant att det är två parallella utredningar i berättelsen. Jag tyckte det gjorde boken ännu mer spännande. 

Minuten före midnatt är andra boken i serien om FBI-agenten Atle Pine. Det är fristående del, men man lämnas med en spännande cliff-hanger i slutet. Det gör att jag måste läsa nästa bok. Huvudpersonen Atle Pine bidrar också till att jag kommer fortsätta läsa. Så hoppas det inte dröjer alltför länge innan nästa del.


Handling: FBI-agenten Atlee Pine tvingas ta tjänstledigt efter att ha gjort sig skyldig till övervåld i jakten på en brutal brottsling. Den oplanerade ledigheten ger henne möjlighet att resa tillbaka till Andersonville i Georgia, där hennes tvillingsyster Mercy kidnappades och försvann tre decennier tidigare. Kanske kan hon äntligen få klarhet i vem som låg bakom kidnappningen. Men sökandet efter ledtrådar leder henne in på en väg kantad av mord, lögner och hemligheter som skakar henne i grunden. Ingenting av det Atlee Pine trott sig veta visar sig vara sant.

Förlag: Bokfabriken
Betyg: 4 av 5

Inga kommentarer: