lördag 12 september 2020

Fyra bilderbok-favoriter

Här kommer fyra bilderbok-favoriter. 


”Hej alla monster!” har fantastiska illustrationer. Det är så man skulle vilja rama in dem sätta upp på väggen hemma.

Berättelsen är spännande och uppfriskande. Barnet bestämmer att mamman är ond och det blir så. Det blir en nattlig monsterpromenad, som är lite nervkittlande.



”Sagan om den underbara familjen kaninen och rymdskeppet” är ny fantastisk bok i serien om familjen kanin. Barnen älskar illustrationerna, men det finns även blinkningar till den vuxne, som ska läsa boken hundra gånger om, till exempel skymtar Elvis förbi. Det finns mycket att se i bilderna och berättelsen är spännande. Jag är lika förtjust i boken som barnen.


”Herr Balders hemlighet” är en berättelse jag förälskade mig i. Visst märks det att Jakob Wegelius har skrivit den, både i illustrationer och fantasifulla berättelsen som litar på läsaren. Och det är intressanta karaktärer, som vanligt, som väcker känslor.


Förlag: BonnierCarlsen (alla tre ovanstående böcker)


Äntligen är Ollle och Bolle tillbaka i ”Olle & Bolle på museum”. Som förälder känner man igen sig och får skratta. Vem har inte tänkt att en utflykt till museum eller liknande ska bli en trevlig utflykt, men upptäckt att den inte blir riktigt så som man tänkt sig?

Barnen ser andra saker att roas av i underbara illustrationerna och i berättelsen.

Det är alltså en toppenbok för både barn och vuxna.


Förlag: Rabén & sjögren