söndag 26 juli 2020

Minas hus av Heidi Bjørnes

Det är en mysig feelgood, som får mig att vilja flytta in i Minas hus. Ett hus som är en fristad till de som behöver.

Ibland älskar man böcker för dess språk, och ibland för vad de målar upp. Den här älskar jag för det senare. Det kändes så bra att läsa den, eftersom den  ger en sådan varm och skön känsla. 

Jag tyckte också mycket om att läsa om alla karaktärer och följa hur de handskades med det svåra i sitt liv. Jag saknar dom nu. Vilken fin berättelse!


Handling: Minas hus är en varm och humoristisk roman om kärlek, vänskap och om att livet alltid ger oss nya chanser bara vi är villiga att ta emot dem. I nästan hundra år har det vackra, vita huset på Strandveien varit en trygg hamn för sina invånare. Konstnären Mina har levt hela sitt liv där, men efter makens död känner hon sig alltmer ensam. En kväll knackar en okänd kvinna på dörren. Mina låter henne stanna, och snart fylls hennes barndomshem av en brokig skara människor som alla behöver någonstans att bo. Mellan dem växer en vänskap fram som ger dem modet att öppna upp sig för nya äventyr och ny kärlek.

1 kommentar:

Anonym sa...

FANTASTIKNOVELLTÄVLINGEN 2020

Sitter du självisolerad och sysslolös? Frustrerad av mygg och evigt regn? Skriv en novell! Science fiction, fantasy och skräck passar i dessa coronatider när världen verkar vrickad.
Här en liten påminnelse om Fantastiknovelltävlingen, som firar 20-årsjubileum i år!
Justera munskyddet, sprita fingrarna, desinficera tangentbordet och släpp apokalypsen lös...

* Tävlingsbidrag som ren text (inga bifogade filer, t ex Word-filer) senast 30 augusti till fantastiknovell@hotmail.com SAMT ahrvid@hotmail.com. Rubrik "Tävlingsbidrag".

* Noveller inom science fiction, fantasy eller skräck, på svenska och max 50 000 tkn. Flera bidrag tillåtet.

* Vinnarna utses av en jury. Prisplatsnoveller postas även på SKRIVA-listan och erbjuds nästa E-antologi från Novellmästarna. Hedersomnämnanden kan också utdelas. 1:a-pris 999 kr. 2:a 600 kr. 3:e 400 kr, därtill årsprenumeration på tidskriften Skriva.

Mer info http://ahrvid.bravejournal.com Tävlingen är tacksam för stöd av föreningen Novellmästarna, samt Wela Förlag http://www.welaforlag.se/ , Exilium Förlag http://exiliumforlag.se/ samt författarna Ulf Broberg http://www.broberginnovation.se/ och KG Johansson http://www.kgjohansson.se/
Fantastiknovelltävlingen arrangeras sedan år 2000 av E-postlistan SKRIVA (att skilja från tidskriften http://tidningenskriva.se/ ) Sveriges äldsta skrivarlista startad 1997. För att gå med i detta wittra sällskap maila skriva-request@freelists.org, med ämnesrubrik: subscribe.

--Ahrvid Engholm
(tävlingsadmin)