måndag 20 juli 2020

Livräddaren av Olséni & Hansen

Författarna fortsätter att roa i bästa feelgood-anda i denna sjätte bok i serien. Det är en deckare, men morden är inte blodiga alls, utan passar till och med min hariga 86-åriga mamma. Därför kan man njuta fullt ut av deckargåtan, men framför allt av de härliga karaktärerna t ex Mårten, polisen som hellre fikar och snickrar än att läsa mord. Eller 87-årige Egon som alltid lyckas bli inblandad i tokerier tillsammans med sin vän Ragnar.

Livräddaren är en deckare som man blir glad av att läsa. Man får sig definitivt ett gott skratt, ja ska man vara noga så får man sig flera goda skratt.


Handling: När Egon, 87 år, och hans bäste vän Ragnar lägger sista handen inför Veras begravning upptäcker de kyrkvaktmästaren död i en av kyrkbänkarna. För att inte äventyra begravningen bestämmer sig Egon lättvindigt för att gömma undan kroppen med Ragnar som motvillig hjälpreda. Efter begravningskaffet hittar kyrkoherden sin kollega död i kyrkan och Skanörspolisen med Mårten Lind i täten har fått ett nytt fall på halsen. När sedan en av ortens mer prominenta invånare oväntat dör, tvingas Mårten återigen att samarbeta med Malmökollegan Agatha Björk, en paragrafryttare med sjuklig bacillskräck.

Betyg: 4 av 5
Förlag: Bokfabriken 

Inga kommentarer: