lördag 18 juli 2020

Kyrkan av Caroline Engvall

Fjärde delen och det fortsätter vara gripande, otäckt och vansinnigt spännande. Jag älskar att läsa böcker där det märks att författaren drivs av något mer, som i  Caroline Engvall fall kampen mot att ungdomar utnyttjas sexuellt. 

Författaren har en förmåga att dra in läsaren i berättelsen, oavsett om det är vardagsliv eller om det är i spänningens hetta eller om det är det mörka eller ljusa. Hon är fantastisk på att måla upp miljöerna, som i början med tjärnen och trollsländan. Där var jag trollbunden på en gång.

Det finns ett driv i berättelsen, som är omöjligt att motstå. Lägg till också att  ”Kyrkan” är en mycket angelägen engagerande och gripande berättelse om vuxnas övergrepp och ungas utsatthet. Det gör att boken läses från pärm till pärm med stort engagemang.

Handling: Ett spektakulärt dåd inträffar på Västerbron, mitt i Stockholm. Det följs av en serie märkliga mord. Ulrika Stenhammar, utredare vid Stockholmspolisens avdelning för grova brott, längtar efter att gå på föräldraledighet. Istället tvingas hon ta tag i de misstänkta brotten där personer med vitt skilda bakgrunder dör. Samtidigt plågas hennes sambo Lovisa Ling av utmattning och gamla relationer, vars spöken i allra högsta grad blir avgörande för parets framtid.

Betyg: 4 av 5
Förlag: Southside Stories 


Inga kommentarer: