onsdag 22 juli 2020

Brownstones äventyr i myternas värld: Artur och det gyllene repet samt Marcy och sfinxens gåta

Artur och det gyllene repet är första delen i en intressant serie om en släkts äventyr i myternas värld. Det är också det allra första äventyret i släktens historia. Den unge Artur ger sig iväg till Adagudarnas värld och be åskguden Tor om hjälp att rädda byn, eftersom Fenrisulven släckt byns livgivande eld. 


Marcy och sfinxens gåta  är andra boken i serien. Då har huvudpersonen i första boken växt upp och blivit pappa. Det är hans dotter som är med om ett äventyr i myternas värld. Hon ska rädda Sin far som är fången i Sfinxens gravkammare.



Illustrationerna i de båda böckerna är fantastiska. De fångade mig totalt. De lyfter verkligen berättelsen. 





Handling: I "Arthur och det gyllene repet" möter vi vikingapojken Arthur som bor i en liten isländsk by. När byn blir attackerad av Fenrisulven ger sig Arthur av till asagudarnas land. Där träffar han åskguden Tor som berättar att Fenrisulven bara kan stoppas med hjälp av ett magiskt gyllene rep, och för att kunna göra ett sådant rep behöver Arthur samla in en bit av bergets rot och ljudet från en katts tass. Kommer Arthur klara uppgiften och lyckas fånga den fasansfulla Fenrisulven?

Inga kommentarer: