tisdag 2 juni 2020

Athena: Hur svårt kan det vara? Av Elin Ek

För varje bok jag läser om Athena, ju mer tycker jag om henne. Hon är en av den härligaste barnbokskaraktärerna jag mött. Bara det att hon har så roliga idéer och tankar, som gör att jag får skratta ofta och mycket. Eller att hon är så påhittig, schysst och smart. 

Samtidigt som det är roligt så är det också spännande. För ska Athena och hennes kompisar lyckas rädda lindarna från att sågas ner? Det är så fint att hon kämpar hårt för det som hon brinner för, i denna bok liksom i de förra böckerna. Det är inspirerande.


Handling: Till och med niorna klättrar i träd på rasterna på Athenas skola. I hundra år har eleverna på Lindskolan hängt i Tröstan och Stora Skuggan eller någon av de andra gamla lindarna på skolgården. Där har man viskat hemlisar och spelat kort och vågat sig upp på den högsta grenen. Men grannarna tycker att trädens löv skräpar ner, och visst ser de ut att vara i dåligt skick? Plötsligt är lindarna i fara! RJK kallar till krismöte, men Yousef dyker inte upp. Aicha säger att har sett honom på stan - med en tjej...

Betyg: 5 av 5
Läsålder: från ca 9 år
Förlag: BonnierCarlsen 

Inga kommentarer: