lördag 23 maj 2020

Snurra på Saturnus av Marie Helleday Ekwurtzel

Snurra på Saturnus är perfekt för det barn som ska läsa själv och har kommit igång lite med läsningen. Den är på Hegas-nivå 3 och det betyder att den ligger nära talspråket. Texten är rätt stor och bilderna är i färg, vilket också motiverar till läsning.


I boken lär man sig om rymden och om adoption både genom berättelsen, men också från de faktasidor som finns i slutet av boken. Fantasi och verklighet blandas på ett sådant inspirerande sätt. Det är lätt att förstå varför serien är så populär. 

Snurra på Saturnus är tredje boken i serien Rymdklubben E.T.


Handling: Kan man verkligen åka ut i rymden mitt under ett skoldisco? Och går det att skapa magi med hjälp av såpbubblor … och fantasi? Det ska vara disco på skolan. Och tävling i att rocka rockring! Vännerna Eskil och Tova tränar på att rocka, men det går inte så bra. Då kommer Peter. Han är superduktig på att rocka! Hans dröm är att få dansa med en tjej som han gillar… Alina. Men han har ingen lust att gå på discot. De andra killarna i hans klass tycker att det är löjligt att dansa.Det här blir ett nytt uppdrag för Rymd-klubben E.T! Eskil och Tova ska se till att Peters dröm går i uppfyllelse! Med hjälp av en plint, en pilatesboll och några hundra såpbubblor… Ska det gå?

Betyg: 4 av 5
Läsålder: från ca 6 år
Förlag: Hegas

Inga kommentarer: