lördag 23 maj 2020

Bästisar ibland av Kajsa Gordan, Sofia Nordin och Matilda Salmén

Det är en berättelse att känna igen sig i. För visst är svårt att veta vad man ska göra när en kompis gör något som de andra tycker är knäppt och kompisen dessutom inte lyssnar på ens varningar. Ja, så kan det hända att man inte tar kompisen i försvar och den hör det. Så är det för Anna-Klara. Hon trasslar till det men löser det på ett fint sätt. 

Jag tycker det är en riktigt fin bok om att vara vänner. Författarna har lyckats bra att skildra barn i den här åldern och gjort en vardaglig händelse spännande. En bok som man absolut skulle kunna ha som högläsningsbok och prata kring vänskap och att inte vara så snabb att döma någon. Men passar lika bra för den som kommit igång med läsningen, att läsa på egen hand.

Illustrationerna passar fint ihop med berättelsen. De är tilltalande att se på och lyfter fram personernas känslor. 


Jag älskar att man på framsidan visar vad bok ett i denna serie heter och ser ut. Boken finns nämligen på hyllan uppe till vänster. Sådan rolig touch. Bästisar ibland är bok två i serien. 
Handling : Anna-Klara och Herman är bästisar. I alla fall för det mesta. Om Herman bara kunde hålla på lite mindre med sina insekter och framför allt sluta ta med dem till skolan, då kanske de andra i klassen inte skulle tycka att han var så knäpp. Det skulle göra allting enklare för Anna-Klara. För tänk om hon inte får komma på Kerstins kalas bara för att hon är bästis med Herman? Bästisar ibland är den andra, fristående delen i serien om Anna-Klara och Herman.

Betyg: +4 av 5
Läsålder: från 6 år
Förlag: Rabén & sjögren

Inga kommentarer: