onsdag 1 april 2020

På plats i tiden: Itai och örnen av Åsa Storck

Det är så spännande att lära sig om olika platser och tider i den här serien. Den här gången Stora Zimbabwe och 1300-talet.

Författaren lyckas levandegöra både tiden och platsen. Med hjälp av boken får läsaren verkligen göra en spännande resa. Helt underbart!

Dessutom får nyfikenheten sitt, när man lära sig mer om Stora Zimbabwe på några faktasidor på slutet. Det gör boken mer komplett.

Jag längtar redan efter att få veta vad vi får veta mer om nästa gång!

Handling: Det är år 1390. Pojken Itai lever i Stora Zimbabwe i södra Afrika. Itai bor med sin bror och sina föräldrar i en liten lerhydda nära stadens stora borg. Inne i borgen bor de rika och mäktiga. Sent en kväll råkar Itai höra något som det inte var meningen att han skulle få reda på. Dagen efter får Itai ett viktigt uppdrag av en av stadens mäktiga män, ett uppdrag som inte får gå fel. Men Itai hinner inte långt innan allt går på tok. Itai och örnen är den femte boken i serien På plats i tiden. Det är spännande böcker som utspelar sig på olika platser under olika tidsåldrar. Bonusfakta för nyfikne finns i slutet av varje bok.

Inga kommentarer: