torsdag 16 april 2020

På andra sidan Hudson River av Kristan Higgins

En genuint trevlig läsupplevelse mötte mig när jag öppnade boken och började läsa. Jag var snart förlorad i den och jag fick en stunds välbehövlig verklighetsflykt. Berättelsen är förutsägbar, men inte så det stör och drar ner betyget, utan charmig och varm. Den är lättläst fastän tunga ämnen som otrohet och sorg ingår. Ja, en riktig feelgoodroman helt enkelt.



Handling: Att släppa taget om sitt ex har inte varit lätt för klänningsdesignern Jenny Tate. Speciellt inte eftersom hans nya fru vill bli Jennys bästa vän. I längtan efter en nystart bestämmer sig Jenny för att lämna Manhattans skyskrapor för den mysiga lilla staden hon växte upp i. 

Väl på andra sidan Hudson River öppnar hon en egen bröllopsbutik och lyckas samtidigt intressera sig för Leo, den charmiga grannen som är lika attraktiv som han är irriterande. I samma stad bor Jennys syster Rachel med sin familj. Enligt Jenny har Rachel alltid haft den perfekta familjen, men när Rachel får reda på något om sin make imploderar idyllen fullständigt.

Betyg: 4 av 5

Förlag: Printz Publishing 
ISBN: 9789177712480

Inga kommentarer: