tisdag 7 april 2020

Bokhandeln för ensamma hjärtan

Drömmen som boktokig är ju att läsa en bok som utspelar sig i en bokhandel. Miljöerna är härliga. Det får den många extrapoäng för. Men det klart om det hade varit dåligt utfört skulle de poängen snabbt blivit omvandlade till minuspoäng. Så vilken lättnad att det inte blev så. 

Det här är så mysigt härligt som jag hoppades att det skulle bli. För kan man annat än älska det faktum att huvudpersonen skriver sin egen historia om den person som irriterar henne mest. En romance-story, som får mig att le.

Det här är en trivsam och pålitlig feelgoodroman, som ger en annat att tänka på i dessa tider. Precis vad jag behövde.


Handling: Kunderna sviker den lilla bokhandeln i Bloomsbury. När Posy Morland plötsligt ärver butiken tvingas hon slå igen sina älskade kärleksromaner och istället möta verkligheten. Eftersom Posy inte bara får ett sjunkande företag på halsen, utan också oönskad uppmärksamhet från Sebastian, blir livet en chockartad upplevelse.

Posys idé är att på ett halvår förvandla butiken till sina drömmars bokhandel: med hyllplan som bågnar av kärleksromaner. Men medan Posy och personalen kämpar blir Sebastian alltmer närvarande. Inte bara i verkligheten, utan också i Posys fantasier.

Betyg: 4 av 5
Förlag; Historiska media
ISBN: 9789177891529

Inga kommentarer: