torsdag 26 mars 2020

Geiger av Gustaf Skördeman

Jisses vad bra den var! Det är så här en spion-thriller ska skrivas.

Blandningen mellan kända personer och påhittade namn gör att det känns så verkligt. Som att det inte alls är en påhittad historia. Detta samt det att man ibland hör både det ena och det andra i form av både konspirationsteorier och sådant som visat sig vara sant, gör att det här känns möjligt. Jo, jag får nog ta och erkänna att jag blev tvungen att googla lite.

 Jo, jag får nog ta och erkänna att jag blev tvungen att googla lite. 

Karaktärerna är intressanta. Sara Nowak med sin bakgrund och passion. Agneta, älskad mormor, fantastisk värdinna och så något annat. 

Slutet lovar gott inför nästa bok. Som jag bara måste läsa. Finns inget annat val. Handling: När hon vinkar av barnbarnen ringer den fasta telefonen. Ur luren kommer ett ord, Geiger. I decennier har hon vetat att detta skulle kunna ske och allting gungar till. Hon vet vad det innebär, letar fram vapnet, skruvar på ljuddämparen och smyger fram bakom sin man och sätter mynningen vid hans tinning. Sedan trycker hon av. 

Mordet i Bromma är inte ett fall för Sara Nowak. Men hennes poliskollega vet att Sara känner de drabbade, de tillhör hennes uppväxt, och därför behövs hon. Sara trotsar reglementet och kliver in i utredningen, ett förmörkande förflutet intar henne och kastar in henne i en förödande plan som väntat i en evighet på att få iscensättas.

Betyg: +4 av 5
Förlag: Polaris
ISBN: 9789177952749

Inga kommentarer: