onsdag 26 februari 2020

Månsystern av Lucinda Riley

Att läsa Månsystern är som att läsa en välskriven saga för vuxna. Jag förtrollas av den spännande berättelsen, med sina övernaturliga inslag. Det är fascinerande hur Lucinda Riley lyckas göra så att det känns helt naturligt. Det är bara en av de saker som hon gör så bra. En annan är hur levande hon skriver och hur hon får läsaren att intressera sig för karaktärerna.

Jag lär mig också alltid något av Lucinda Rileys böcker. Den här gången om romerna i Spanien. Visste du förresten att du kan gå in på Lucinda Rileys egen webbsida och läsa om de sanna historierna bakom böckerna, dvs vad hon inspirerats av?

Månsystern är den femte delen i serien De sju systrarna. Med denna suveräna bok, så säkrar den platsen som en av mina absoluta favoritserier. 

Handling: Tiggy D'Aplièse verkar besitta en nästintill övernaturlig förmåga att läka och kommunicera med djur. Hon tar tjänst på det skotska godset Kinnaird, hos den gåtfulle och grubblande Charlie. Där träffar hon även Chilly, en gammal romsk man som bekräftar att hon har helande krafter och att nyckeln till hennes förflutna finns i de magnifika grottorna utanför Sacromonte. Där föddes en flicka vid namn Lucia år 1912 som med tiden blev La Candela, den mest framgångsrika flamencodansösen av sin tid. När Tiggy inser hur hennes liv hänger samman med Lucias, faller många bitar på plats.


Betyg: 5 av 5
Förlag: Strawberry förlag
ISBN: 9789189057302

Inga kommentarer: