söndag 12 januari 2020

Än sjunger hon inga sånger av Susanne Fellbrink

Det är kul när det dyker upp något som känns nytt och det är väl utfört. Så är det med den här berättelsen. Kulissen är musikbranchen och det hela utspelar sig till stor del i Sundsvall. 

Det är intressant att följa Cillas drömmar och kamp för att förverkliga dessa drömmar. Därtill är det en spännande deckarhistoria. Så har vi metoo-spåret. I fel händer kunde det ha blivit rörigt, men Susanne Fellbrink imponerar med hur hon får till en välkomponerad historia som känns aktuell, engagerande och originell. Vilken debut!


Handling: Cilla Fallander har alltid levt för musiken, men en händelse i det förflutna satte stopp för en heltidskarriär som artist. I stället arbetar hon nu som nattreporter på Sundsvallstidningen, samtidigt som hon försöker hantera ett äktenskap och två små barn med olika sångframträdanden på helgerna. När hon får idén att starta en showgrupp bestämmer hon sig: det är äntligen dags att satsa på musiken fullt ut.

Samtidigt sprider sig en isande oro i Sundsvall. Flera kvinnor har överfallits av en okänd förövare, och vissa har även rövats bort. Cilla börjar mer och mer känna sig övervakad i sin villa och när en personlig tragedi slår till blir hon tvungen att börja nysta i brotten som drabbat staden.

I ett bortglömt hus inte långt därifrån smider en man sina planer. Han längtar efter sällskap. Längtar efter någon som kan sjunga för honom. Och han har siktet inställt på Cilla …

Inga kommentarer: