lördag 7 december 2019

Hospitalets hemlighet

Hospitalets hemlighet är en mysrysare för 9-12 års åldern som man sträckläser. Den är inte läskig utan mer ett spännande mysterium med spöklika inslag. 

Den innehåller också viktiga ämnen som man kanske kan känna igen sig i och fundera kring. Bland annat så lider Märtas mamma av utmattningssyndrom och det blir ingen Mallorcaresa. Märta vet inte vad hon ska säga till sin vän Signe, så hon låter henne tro att hon åker till Mallorca.

Jag gillar också hur bra det förflutna vävs ihop med det nutida. Det gör att man stänger boken och är nöjd efteråt.


Handling: Märtas sommarlov börjar inte alls som hon har tänkt sig. Den årliga resan till mostern på Mallorca blir inte av. Istället ska hon följa med sin mamma, som bestämt sig för att släktforska, till ett mossigt pensionat i Vadstena. För länge sedan var pensionatet ett hospital för psykiskt sjuka och tydligen har en gammal släkting till dem vårdats där. 

Redan första dagen träffar Märta Noa och hans märkliga mormor Winnie som driver pensionatet. Tillsammans gör Märta och Noa ett spännande fynd som berättar om hospitalets dunkla förflutna. 

När de sedan får ett allvarligt besked visar sig fyndet ha större betydelse än de någonsin kunde ana, kanske kan det till och med rädda liv. Nu måste de bara lösa gåtan. 

Betyg: +3 av 5
-~-~-~-~~-~~-~-~-~-~-~-~-~-
Titel: Hospitalets hemlighet 
Författare: Ann-Charlotte Persson
Antal sidor: 125
Förlag: Lind & Co
Utgivningsår: 2019
ISBN: 9789178614806
Finns t ex hos: 
AdlibrisBokus eller din lokala bokhandel

Inga kommentarer: