lördag 7 december 2019

Ett fall för stall Blomberg: Inbrott i stallet samt Den försvunna silverkalken

Här har vi bästa kombon. Mysterium, vänskap och hästar. Det är fartfyllt och underhållande. Det är dessutom skickligt utfört! Jag läser och myser. Det här är en serie att följa! 

Handling: När Josefin får nya grannar som ska starta en ridskola börjar det hända konstiga saker. Hon och den nya granntjejen Malin blir snabbt kompisar men det dröjer inte länge förrän de upptäcker att det finns personer som försöker sätta käppar i hjulet för den nya ridskolan. Tillsammans kommer tjejerna skumma affärer på spåren och till sin hjälp har de Josefins storasyster Madeleine, som nyss har gått ut polishögskolan. 


Handling: Den här sommaren ska de på konfirmationsridläger. Båda tjejerna är rejält förväntansfulla, det ska bli så spännande! Men kanske blir det lite väl spännande när kyrkans dyrgrip, en silverkalk från 1400-talet, blir stulen i samband med lägret. Och inte blir det lugnare när kalken kommer till rätta, heller den hittas nämligen i deras stall! Det är dags för Josefin och Malin att återigen agera detektiver - och att be om hjälp av syster Madeleine, som är polis. 


 Betyg: 4 av 5
-~-~-~-~~-~~-~-~-~-~-~-~-~-
Titel: Del 1: Inbrott i stallet
Del 2: Den försvunna silverkalken
Författare: Jan Fröman
Serie: Malin & Josefin 
Antal sidor: 223
Förlag: Lind & Co
Utgivningsår: 2019
ISBN: 9789178614820, 9789178614837
Finns t ex hos: Adlibris 1Adlibris 2Bokus 1Bokus 2 eller  din lokala bokhandel

Inga kommentarer: