söndag 22 december 2019

Hilda och det dolda folket samt Hilda och den stora paraden

Hilda-böckerna är verkligen underhållande. Man dras in i den härliga värld som Hilda lever i, där det finns både troll och alver. Jag älskar att Hilda är så snäll och omtänksam, utan att vara det minsta mesig. Tvärtom. Hon är både äventyrlig och modig.

Serien riktar sig till åldern 9-12 år och jag håller med om att den passar bra där, men nog kan den också passa en åttaåring som gillar att läsa den här typen av böcker.

Böckerna finns även som en Netflix-serie. Jag skulle ge barnet böckerna först, om barnet inte sett serien. Men har barnet sett serien, så fungerar tvärtom också.


Handling Hilda och det dolda folket: Den senaste tiden har det börjat hända underliga saker i huset där Hilda och hennes mamma bor - spökar det? Plötsligt upptäcker Hilda att deras lilla hus vid fjällets fot faktiskt ligger mitt i en stad där massor av pyttesmå alver bor. Hilda och mamman sprider sådan oreda i staden när de plöjer fram med sina enorma fötter att alverna nu bestämt sig för att de ska vräkas. Inte nog med det, när Hilda är på promenad i fjällen träffar hon på sitt första - livsfarliga - troll! Men det allra hemskaste är nog att mamma bestämt att de ska flytta från fjället in till staden. Hur ska Hilda förhindra detta?



Handling Hilda och den stora paraden: Hilda och hennes mamma bor nu i Trollberg men Hilda trivs inte. Hon saknar sina magiska vänner och fjället och känner sig utanför i skolan. Men i samband med ett skolprojekt upptäcker Hilda överraskande hemligheter i Trollberg kanske det ändå finns magi även här i staden? 

Betyg: 4 av 5
-~-~-~-~~-~~-~-~-~-~-~-~-~-
Titel: Hilda och det dolda folket
Hilda och den stora paraden
Författare: Luke Pearson 
Illustratör: Stephen Davies
Antal sidor: 180; 169
Förlag: Lind & Co
Utgivningsår: 2019
ISBN: 9789178614240, 9789178614868
Finns t ex hos: 
Adlibris 1Adlibris 2Bokus 1Bokus 2 eller din lokala bokhandel

Inga kommentarer: