söndag 29 december 2019

Fröken Liljekonvalj av Kristin Emilsson

Fröken Liljekonvalj är en feelgood med ett spänningsspår. Den börjar härligt lättläst, så där att det bara flyter på. Men mitt i det lättlästa kommer det spännande och det mörka. Det blir ett bra komplement i historien. 

Men det mest intressanta är att få vara i huvudpersonens tankar t ex om att börja om efter att äktenskapet kraschat eller om den yta hon känner hon behöver visa upp i sociala medier. Det är fint att få lära känna den levande och verkliga karaktär som författaren bygger upp. Det är där den verkliga styrkan i hennes författarskap syns.

Handling: Liv Sandell har skapat en framgångsrik karriär i sociala medier. Via sin populära livsstilsblogg släpper hon varje dag in tiotusentals följare i sitt liv.

Efter skilsmässan från barnens pappa bestämmer hon sig för att det är dags för en förändring. Hon byter livet i Stockholms innerstad mot en lugnare tillvaro i förorten Flädersta, där hon själv växt upp. 

Flytten verkar först bli precis den nystart Liv tänkt sig och hon träffar både nya bekanta och gamla barndomsvänner. Och vad var det nu man sa om gammal kärlek den rostar visst aldrig. Eller?

Men mitt i villarenovering och bloggande blir det allt mer uppenbart att Livs återkomst inte välkomnas av alla. Anonyma hotmeddelanden börjar plötsligt dyka upp och snart känner hon sig förföljd även i verkligheten.

Är området verkligen så idylliskt som Liv minns? Vem skickar hoten och varför kommer de just nu? Och vad hände egentligen den där försommarkvällen för snart tjugo år sedan när grannflickan hittades död vid badplatsen? Liv inser att hon är mer insyltad i den gamla gåtan än hon kunnat ana och att det finns någon därute som inte har glömt det. 
Betyg: 4 av 5
-~-~-~-~~-~~-~-~-~-~-~-~-~-
Titel: 
Fröken Liljekonvalj
Författare: Kristin Emilsson
Antal sidor: 350
Förlag: Lind&co
Utgivningsår: 2019
ISBN: 
9789177798224
Finns t ex hos: AdlibrisBokus
cdon

Inga kommentarer: