lördag 28 december 2019

Ett kallt fall av Peter May

En ny spännande serie, där Peter May lockar in läsaren i den franska miljön. Till och med hans sätt att berätta historien känns lite fransk. Berättartekniken för i övrigt tankarna till Dan Brown.

Lewis-triologin är fortfarande den jag älskar mest, men  det här serien (á 6 böcker) åker in på läslistan. Det ska bli intressant att se hur den utvecklar sig.


Handling: Paris. Ett urgammalt mysterium. Det är midnatt, en man söker desperat efter fristad och flyr i en kyrka. Nästa dag blir hans plötsliga försvinnande en riksnyhet i hela Frankrike. Vad hände egentligen med Jaques Gaillard? Den briljanta läraren som undervisade några av landets mest begåvade elever på École Nationale d'Administration försvann för tio år sedan. 

Enzo Macleod, skotsk rättsmedicinare, har gått med på ett vad han inte har råd att förlora: Han ska lösa sju av Frankrikes mest notoriska mord. Till sin hjälp har han modern teknologi, ett bristande tålamod och en ansenlig grad av respektlöshet i förhållande till rättssystemet. Djupt ner under staden, i katakomberna, gräver Enzo fram ledtrådar - spår som tycks vara avsiktligt utplacerade. I takt med att han närmar sig mördaren blir det alltmer uppenbart att han själv riskerar att bli nästa offer.

Betyg: +3 av 5

2 kommentarer:

Hanneles bokparadis sa...

riktigt bra, spännande och intressant

Kajsa sa...

Jag fastnade aldrig riktigt för hans andra serie men den här låter onekligen spännande.