söndag 8 december 2019

Fotbollsseriern Fans för mellanåldern

Fans är en serie om fotboll och vänskap.Det är mycket igenkänning. Bra med korta kapitel som gör att det är lätt att fortsätta att läsa ett kapitel till.

Handling:
Första delen i den spännande och fartfyllda bokserien om Tove och Noel. Båda älskar fotboll och tar för givet att den andra håller på samma lag. Men det gör de inte. Tvärtom. Noel håller på Hammarby och Tove är född AIK:are. Kraschen är oundviklig. Hur ska de kunna hålla ihop när de är fans åt två lag som är ärkefiender? 



Del 2: Noels äldre bror gör allt för att få komma med i den innersta kretsen av Hammarby fans, han står inte ut med tanken på att Noel umgås med en AIK:are, det kan ju förstöra hela hans trovärdighet. Och Tove får inte umgås med Noel för sin pappa. Tove och Noel kan inte hålla sig ifrån varandra men nu måste de smyga för att överhuvudtaget kunna ses. Förutom sina familjer så har de andra fans och polisen efter sig. Hur långt kan man gå för att träffa den man tycker om? Och hur långt kan fans gå för att stödja sitt favoritlag? 


Del 3: Nu har Tove och Noel fått reda på att det planeras ett sabotage inför nästa derbymatch mellan de båda lagen. Noels bror är inblandad och de förstår att det rör Toves pappa, fotbollsspelaren. Kommer Tove och Noel någonsin att kunna få vara ihop? Och kommer de att kunna förhindra sabotaget? Och kommer Toves pappa att kunna spela sin sista match? Det blir en kamp mot klockan En smart, spännande och välskriven berättelse om fotboll, omöjlig kärlek och om hur långt ett hängivet fan kan gå i sin kärlek till laget. 


Betyg: 4 av 5
-~-~-~-~~-~~-~-~-~-~-~-~-~-
Titel: Fans: Motståndarna, Förföljda, Uppgörelsen
Författare: Arne, Norlin, Andreas Palmaer
Förlag: Alfabeta
ISBN: 9789150115994, 9789150120554, 9789150120561
Finns t ex hos: 
AdlibrisAdlibris 2Adlibris 3 eller din lokala bokhandel

Inga kommentarer: