fredag 25 oktober 2019

I fikonträdets skugga av Camilla Davidsson

Lika mycket som en ”Liten två med potential” fick mig att längta efter en rejäl vinter med snö och snöänglar och en stor värmande brasa, lika mycket får denna mig att längta till Gotland och att vara på loppisar.

”I fikonträdets skugga” är en varm feelgood om att försöka hitta sig själv och ta reda på vad man vill. Den visar att allt är inte självklart, men att följa hjärtat är alltid rätt. Den skildrar det vardagliga och vanliga människor på ett självklart sätt, som gör att man rycks med och läser sida upp och sida ner.


Handling: I en avkrok på Gotland ligger den gamla mjölkbutiken, ett arv som Susanne tänkt sälja, men som tillfälligt får husera alla möbler och prylar. I lugn och ro ska hon sortera allt och hämta kraft efter skilsmässan. När en turist en dag stannar till på gården och frågar vad sakerna kostar, finner Susanne att hon halvt ofrivilligt säljer en gåva hon fått från Lars. Och när en stilig, men vresig granne dyker upp strax efteråt och vill köpa en bok, sätts en kedja av händelser igång som slungar ut Susanne i livet igen. Men vågar hon säga ja till allt det nya?  

Betyg: 4 av 5
-~-~-~-~~-~~-~-~-~-~-~-~-~-
Titel: I fikonträdets skugga
Författare: Camilla Davidsson
Antal sidor: 288
Förlag: Printz Publishing 
Utgivningsår: 2019
ISBN: 
9789177712015
Finns t ex hos: AdlibrisBokus
cdon, Din lokala bokhandel

Inga kommentarer: