tisdag 22 oktober 2019

222 grejer du inte visste att du ville veta av Micke Hermansson

Kunskap är inte bara coolt, det kan vara vansinnigt spännande och roligt också. Det bevisar Micke Hermansson med sin nya bok ”222 grejer du inte visste att du ville veta”. 

Micke är den som startade ”Grej of the Day” och som inspirerat tusentals lärare att göra mikrolektioner om lite allt möjligt i skolan. Här är boken, som ger en ”Grej of the Day” (mikrolektion) i bokform. Även om det nog inte bara blir en sak, utan ett par små saker per dag. Det är nämligen svårt att sluta, när man väl börjat läsa.





Jag utmanar dig att läsa boken utan att googla en endaste liten sak, utan att ta reda på mer. Det går nämligen inte! För man vill veta mer. Mycket mer! Det är precis så mycket om varje sak, för att man ska fastna och bli intresserad, men inte nog för att man ska bli mätt. Boken ger kunskapstörst.

Den riktar sig till 9-12 års åldern (och det gör den med bravur), men jag ser potentialen i den att bli årets julklapp till alla. Den passar lika väl till dottern, som min 40-åriga lillebror, som min 85-åriga mamma. Alla kommer att fastna lika mycket. Jag kan se juldagen framför mig, när alla är djupt försjunkna i boken bara för att dyka upp till ytan med ett: ”Visste du..? Läste du att..? Wow, hör på det här...”. Det kommer bli jättebra! 

Så oavsett om du köper den till läslovet, att ha som adventskalender, födelsedagspresent eller julklapp kommer du ge bort något fint. Det är en folkbildande och intresseväckande juvel till bok.


Betyg: -5 av 5
-~-~-~-~~-~~-~-~-~-~-~-~-~-
Titel: Grejer du inte visste att du ville veta
Författare: Micke Hermansson
Antal sidor: 120
Förlag: Bonnierförlagen Lära
Utgivningsår: 2019
ISBN: 9789178231126
Finns t ex hos: AdlibrisBokus
cdon

Inga kommentarer: