söndag 18 augusti 2019

Tjänster och gentjänster av Sophie Kinsella

Jag trivdes medan jag läste ”Tjänster och gentjänster”. Det är en typisk mysig och charmig feelgood á la Sophie Kinsella. Lättläst, på så sätt att man bara flyter genom boken. Hunor blandas med kärlek och man mår lite bättre efter man läst den.

Handling: Familjen går först! Det har Fixie Farrs pappa lärt henne. Och efter att han gick bort har Fixie ägnat all tid åt butiken han lämnade efter sig. För Fixie säger inte nej, det ligger inte i hennes natur. 

När en stilig främling på ett café ber Fixie att passa hans dator en stund säger hon självklart ja. Men när hon sedan lyckas rädda den undan en olycka blir datorns ägare så tacksam att han skriver ner jag är skyldig dig en tjänst! på en servett och räcker henne den tillsammans med sitt visitkort. 

Till en början skämtar Fixie bort alltihop. Hon skulle väl aldrig be en främmande man om en tjänst? Men med tiden börjar Fixie och Sebastian hjälpa varandra på de mest oväntade sätt. Tjänster och gentjänster. Och kanske blir detta början på ett äventyr för dessa två


Betyg: +3 av 5
-~-~-~-~~-~~-~-~-~-~-~-~-~-
Titel: Tjänster och gentjänster
Originaltitel: I Owe You One
Författare: Sophie Kinsella
Antal sidor: 349
Förlag: Printz Publishing 
Utgivningsår: 2019
ISBN: 
9789177711612
Finns t ex hos: AdlibrisBokuscdon

Inga kommentarer: