tisdag 6 augusti 2019

På plats i tiden: Pablo på Galápagos av Åsa Storck


På plats i tiden” är  lärorik och rätt spännande. Det jag tycker extra mycket om med den är att det inte är barn som gör tidsresor och hamnar på 1800-talet, utan det är en berättelse om Pablo som lever 1835. Det är kul grepp av författaren. 

Bonusfaktan som finns i slutet är bra skriven och intressant. Jag tror att det är bra att den är uppdelad i punkter och att det inte är så lång text. Då är det mer troligt att barnet läser även det. Läser man inte det, så förlorar man lite vitsen med berättelsen.

Hegas-nivå 4, vilket innebär att det är för den som vill lära sig några svåra ord och med ett språk som ställer lite högre krav på ordförråd och grammatik.


Handling: Det är år 1835. Pablo bor på en liten ö långt ute i Stilla havet. Pablos mamma lagar mat till fångarna som finns på ön. En dag ger en av fångarna ett brev till Pablo. Brevet måste smugglas iväg från ön. Just när Pablo tror att han har lyckats med uppdraget åker han fast. Avslöjad av herr Lawson som bestämmer över fängelset!  
Samtidigt närmar sig ett skepp den lilla ön. Ombord på skeppet finns Charles Darwin. Han ska snart bli känd över hela världen. Och han och Pablo har något gemensamt ...

Betyg: +3  av 5
-~-~-~-~~-~~-~-~-~-~-~-~-~-
Titel: Pablo på Galápagos
Författare: Åsa Storck
Serie: På plats i tiden #1
Antal sidor: 76
Förlag: Hegas bokförlag 
Utgivningsår: 2019
ISBN: 
9789175438641
Finns t ex hos: AdlibrisBokus
cdon

Inga kommentarer: