tisdag 6 augusti 2019

Antik-ligan: Den hemsökta grammofonen

Den här serien för åldern 9-12 år har jag blivit riktigt förtjust i. ”Den hemsökta grammofonen” innehåller spänning, mysterium och spöken i en blandning. Man skulle kunna säga att det är en spökdeckarhistoria. Det är en kul idé.

Det är härligt att huvudpersonen Vilmer får vara blyg och även att han är förälskad i Juno. Båda killarna är mjuka personer och det tycker jag är bra. Det måste vara skönt för killar att läsa om och få identifiera sig med, men lika skönt för tjejer att få möta.

Berättelsen är skriven på Hegas-nivå 4, vilket innebär att det är för den som vill lära sig några svåra ord och med ett språk som ställer lite högre krav på ordförråd och grammatik.


Handling: Vilmer, Hai, Juno och Isa är tillbaka i den andra boken om Antik-ligan. Den här gången har tvillingarnas föräldrar lyckats sälja en urgammal skivspelare som aggressivt vägrar spela skivor. Kan ligan lösa mysteriet med den spökande skivspelaren innan rykten börjar spridas om att affären Gamla tider säljer hemsökta antikviteter? Och kommer Vilmer att våga berätta vad han känner för Juno? 

Betyg: 4 av 5
-~-~-~-~~-~~-~-~-~-~-~-~-~-
Titel: Den hemsökta grammofonen
Författare: Thomas Kingsley Troupe
Serie: Antik-ligan #2
Antal sidor: 115
Förlag: Hegas bokförlag 
Utgivningsår: 2018
ISBN: 
9789175437606
Finns t ex hos: AdlibrisBokus
cdon

Inga kommentarer: