tisdag 6 augusti 2019

Kaos och katastrofer av Linda Skugge

Kaos och Katastrofer” är både rolig och tänkvärd. Den är perfekt om man ska få ett barn att inse följderna med sociala medier. Men också att alla gör bort sig någon gång och det kan man inte låta den betala för i evighet.


Jag gillar blandningen av berättande text och det som ska föreställa själva filmningen av vloggen. Det är smart uppmärkt i boken, så man ser direkt vilka partier som är den. Kul med att det står hur många visningar och prenumeranter det är samt kommentarer till vloggen. Det gör det mer verklighetstroget.


Handling: Juno går i skolans stökigaste klass, 7A. Hon är den enda som gör som lärarna säger, och håller sig mest för sig själv.

Tillsammans med sin kompis Fairy har Juno en Youtube-vlogg, men ingen annan vet om den. En dag råkar Juno lägga ut fel video, där hon dissar klassens tuffa tjejgäng. Videon var verkligen inte menad för andra att se, men snart har verkligen alla sett den. Allt blir extra jobbigt eftersom hon inte ens känner någon i klassen och är lite rädd för sina klasskamrater.
Juno beslutar sig för att be en schysst lärare om hjälp och tillsammans med Fairy startar hon skam-vloggen där folk kan få prata om när de gjort bort sig och om sina misstag.

Betyg: 4 av 5
-~-~-~-~~-~~-~-~-~-~-~-~-~-
Titel: Kaos och katastrofer 
Författare: Linda Skugge
Serie: Junos Vlogg #1
Antal sidor: 118
Förlag: B Wahlströms
Utgivningsår: 2019
ISBN: 
9789132210563
Finns t ex hos: AdlibrisBokus
cdon

Inga kommentarer: