torsdag 4 juli 2019

Ett högre syfte av Malin Thunberg Schunke

Under en exklusiv svensexa på den franska rivieran hamnar den svenske medborgaren Amir Yasin mitt i ett blodigt attentat och blir frihetsberövad, misstänkt för mord. Efter flera terrordåd har stämningen hårdnat i Europa, och den ärelystne domaren Philippe Duvernoy driver den franska brottsutredningen med järnhand. 
Jakten på attentatsmännen spänner över flera länder, och i Haag blir den svenska åklagaren Esther Edh och hennes färgstarka italienska chef Fabia Moretti engagerade i fallet. Vem är Amir Yasin och vad hände egentligen i baren i Juan-les-Pins? Det komplicerade ärendet präglas snart av maktspel och nationellt revirtänkande.

Isolerad från sin familj i Stockholm kämpar Amir Yasin förtvivlat för upprättelse, men framför allt för att överleva i Fleury-Mérogis, ett av Europas största och mest brutala fängelser.

Ett högre syfte” är en tänkvärd och skrämmande roman. Den gav mig mycket att fundera över i och med det mycket aktuella ämnet. En tanke som ofta dök upp var: Tänk om det var jag. Tänk om det var jag som var på fel plats vid fel tidpunkt. Tänk om jag hade ett utseende som gjorde mig extra utsatt. Det läskiga är att detta som jag tänker, råkar andra ut för. Även om detta är en skönlitterär bok, så finns det ju de som drabbas. Då funderar man mycket över hur väl våra rättsystem i världen verkligen fungerar.

Ett högre syfte” är en riktigt intressant debutroman av Malin Thunberg Schunke. Det ska bli spännande att se vad dom dyker upp härnäst.




Betyg: 4 av 5
-~-~-~-~~-~~-~-~-~-~-~-~-~-
Titel: Ett högre syfte
Författare: Malin Thunberg Schunke
Serie: Ester Edh & Fabia Moretti
Antal sidor: 349
Förlag: Piratförlaget
Utgivningsår: 2019
ISBN: 
9789164205933
Finns t ex hos: AdlibrisBokus
cdon

Inga kommentarer: