söndag 19 maj 2019

Toktanten av Birgitta Bergin


Det här är en av mina mardrömmar, nu när det inte är lika lätt att flytta som förut. Tänk om man får en tokig granne. Hur blir det då? Hur ska man då kunna njuta när man är ledig?

Toktanten är en obehaglig berättelse, men underhållande. Den får ens värsta mardröm att komma till liv. En granne som är helt omöjlig. Utan kontroll. Utan stopp. Vad gör man då? 

Birgitta Bergin får läsaren engagerad i berättelsen och beskriver allt så tydligt att jag glömmer bort att det är påhittat. Från första sidan till sista håller hon mig fångad.

Handling: Äntligen har semestern börjat och Lena och Fredrik är tillbaka i sommarhuset, glada att få lämna vardagslivet i Paris. De har sett fram emot att ha familjen samlad, grilla tillsammans på kvällarna, träffa grannar på ett glas vin eller två och njuta av västkustens salta stänk. 

Men det blir inte så. 

De har fått en ny granne, och hon tycks vilja göra allt för att förstöra deras idyll. Plötsligt är det inte längre självklart var tomtgränsen går eller vilka stigar till stranden som är tillåtna att promenera på. 

Frågorna bland grannarna hopar sig. Vad hände egentligen med Maria och Peters lilla hund? Varför går den nya grannen alltid runt med en stor skruvmejsel i handen? Och vad är det för märkliga ramsor hon mumlar på? 

Plötsligt är dörrar stängda och folk ser sig om över axeln. Den hotfulla stämningen förvärras och till sist är alla i Lövudden indragna i ett drama som ingen vet slutet på...


Betyg: 4 av 5
-~-~-~-~~-~~-~-~-~-~-~-~-~-
Titel: Toktanten
Författare: Birgitta Bergin
Antal sidor: 366
Förlag: Bokfabriken 
Utgivningsår: 2019
ISBN: 
9789176298749
Finns t ex hos: AdlibrisBokus
cdon

4 kommentarer:

Rämmengården sa...

Sådana grannar vill man inte ha😕 skulle gärna läsa boken.ha en fin helg. Kram Nina

Cecilia Johansson sa...

Jag ska ägna hela nästa vecka åt att läsa den ;)

Boktokig Eva Boström sa...

Nej, det vill msn inte! 😱 Detsamma! 😊

Boktokig Eva Boström sa...

Gör det! 😊