lördag 25 maj 2019

Sommaren med Ava av Anna Lönnqvist

Ifall man vill ha med sig en mysig feelgoodpärla med mycket kärlek till stranden, så är det Sommaren med Ava man ska plocka med sig. Anna Lönnqvist är en mästare på att skriva om kärlek och sex, så det känns i kroppen. Det gör att jag tänker tillbaka på boken med ett leende. Vilken fin historia!

Handling: Det sista Ava vill när hon kommer hem efter en tid utomlands är att åka upp till lilla Sunnanby, i de djupaste skogarna i norr. Den pittoreska byn där hon tillbringade sina barndomssomrar fläckas nu av minnen som hon helst vill undvika att tänka på. Men ödet vill annorlunda, och utan att hon själv riktigt förstår hur det går till så jobbar hon snart på det som förut var hennes mormors gamla café. 

Axel är Sunnanbys mest attraktiva singel, men det enda i livet som betyder något för honom är dottern Ellen. Efter att ha blivit djupt sviken flera gånger har Axel ingen önskan om att inleda någon ny relation. 

Cornelia äger numera Café Sunnanby, men har inte satt sin fot där sedan en fruktansvärd händelse som hela Sunnanby fortfarande skvallrar om. När caféet hotas av nedläggning tvingas hon dock dit, och det blir upptakten till en sommar som varken hon, Ava eller Axel någonsin kommer att glömma.


Betyg: 4 av 5
-~-~-~-~~-~~-~-~-~-~-~-~-~-
Titel: Sommaren med Ava
Författare: Anna Lönnqvist
Antal sidor: 394
Förlag: Louise Bäckelin förlag 
Utgivningsår: 2019
ISBN: 
9789177990826
Finns t ex hos: AdlibrisBokus
cdon

Inga kommentarer: