torsdag 23 maj 2019

Flickorna som sprang av Simon Häggström

Hur ska jag kunna förklara vilken inverkan ”Flickorna som sprang” fick på mig? Jag kunde inte slita mig från den, även om jag ibland hade behövt. Jag kippade efter andan och fick blunda och andas djupt. Sedan var jag tvungen att läsa vidare.

Jag känner så djupt för de barn och unga som får möta något som de inte borde få möta. Jag blir så arg på de som inte bryr sig om dessa barn och ungas känslor. Därför är det samtidigt positivt att läsa och förstå kriminalinspektör Simon Häggströms engagemang.

Författaren skriver så bra att läsaren får upp ögonen för detta, som egentligen är för hemskt. Han engagerar. Det är spännande, aktuellt och intressant. Det fördjupar att det är verklighetsbaserat. 

Jag tycker att alla barn och ungdomar som råkar ut för män som utnyttjar dom förtjänar att bli hörda. Att läsa ”Flickorna som sprang” är en bra början.

Handling: I ”Flickorna som sprang”får läsaren följa med in i Stockholms skuggvärld och möta poliser, hallickar och sexköpare och de som gör sitt bästa för att överleva där. Jennifer och Malvina har rymt från sitt HVB-hem, sover på en madrass i ett garage, lurar torskar på pengar och dras in i en härva de inte kan klara sig ur. Samtidigt lär vi känna människohandelspoliserna Markus och Natalia i jakten på hallickarna. Prostitutionsvärlden är en ännu outforskad plats i kriminalromansammanhang, nu tar Simon Häggström oss i handen och för oss dit. Det är en oförglömlig resa, en verklighetsnära skildring av de mörka sidor i samhället som vi ofta väljer att blunda för men boken handlar också om människans förmåga att överleva under de mest extrema förhållanden. Det är outhärdligt spännande och berättelsen läses med hög puls och andan i halsen.  


Betyg: +4 av 5
-~-~-~-~~-~~-~-~-~-~-~-~-~-
Titel: Flickorna som sprang 
Författare: Simon Häggström
Antal sidor: 381
Förlag: HarperCollins Nordic 
Utgivningsår: 2019
ISBN: 
9789150943351
Finns t ex hos: AdlibrisBokuscdon,

Inga kommentarer: