måndag 22 april 2019

Förrädaren av Gabriella Ullberg Westin

Förrädaren avslutar min påskhelg. Och vilken avslutning. Förrädaren avslutar riktig påsk-smäll! Det är spännande, insiktsfullt och fartfyllt och känns samtidigt både trovärdigt och ömsint skrivet. Det är en berättelse man ogärna lämnar, för att den blir så personlig även om man inte är nära kriminalitet. Gabriella Ullberg Sestin får läsaren att känna sympati med den kriminella. Få en att förstå att allt är inte svart och vitt. Det är komplext. 

Handling: Viktor Berger har bara ett år kvar till frigivning från Hall. Ett nytt liv tillsammans med flickvännen Mira finns äntligen inom räckhåll. Men tillvaron rasar när han blir utsatt för utpressning, och Mira, som inte vet något om den, kan bara handfallen se på när han sätter hela deras framtid på spel. 

Kriminalinspektör Johan Rokka förstår snart att mordet på rastplatsen har kopplingar till Stockholms undre värld, den värld han en gång lämnade. Rokka kallas till huvudstaden för att bistå polisen i utredningen, och det blir hans tuffaste och mest personliga fall hittills. För den här mördaren glömmer aldrig en oförrätt, och tar till alla medel för att röja sina fiender ur vägen. 


Betyg: +4 av 5
-~-~-~-~~-~~-~-~-~-~-~-~-~-
Titel: Förrädaren
Författare: Gabriella Ullberg Westin
Serie: Morden i Hudiksvall #5
Antal sidor: 330
Förlag: HarperCollins Nordic
Utgivningsår: 2019
ISBN: 
9789150941869
Finns t ex hos: AdlibrisBokus
cdon

1 kommentar:

Gabriella Ullberg Westin sa...

Så glad att du gillade Förrädaren, tack för fina ord!