torsdag 28 mars 2019

Lögnen av Linwood Barkley

Vissa böcker bara levererar. Lögnen är en sådan bok. Vad jag älskar när det händer. När man plockar upp bok två i en serie och den bara infriar allt och ger en den där lässtunden, då man inte är här utan där. När jag läser Lögnen är det med en läsglädje som ekar genom mitt läsliv, från jag lärde mig läsa till nu. Tack gode gud för författare som Linwood Barclay!

Handling: Den gigantiska skärmen på en drive-in-biograf kollapsar och fyra personer omkommer. När dottern till ett av offrena kontaktar privatdetektiven Cal Weaver för att utreda ett inbrott i hennes pappas hus hittar Cal ett dolt rum i huset. Ett rum där det otvivelaktigt har pågått mörka hemligheter. Men vad var det egentligen tjuvarna var ute efter? 

Under tiden arbetar kommissarie Barry Duckworth med två tidigare mordfall som han tror är sammanlänkade eftersom offren har likartade, distinkta sår. 

När ytterligare ett mord inträffar korsas Cals och Barrys vägar då de båda envetet driver sina utredningar vidare. Men frågan är om de kan leva med de sanningar och lögner som de kommer att upptäcka?


Betyg: +4 av 5
-~-~-~-~~-~~-~-~-~-~-~-~-~-
Titel: Lögnen
Författare: Linwood Barkley
Serie: Promise Falls #2
Förlag: Louise Bäckelin förlag
Utgivningsår: 2019
ISBN: 
9789177990512
Finns t ex hos: AdlibrisBokus
cdon

Inga kommentarer: