söndag 3 februari 2019

När du läser det här

Den 1:a februari började bra för min del. Jag tokfastnade nämligen  i boken När du läser det här. Jag vet inte vad jag hade väntat mig när jag började läsa, men inte det här. 

När du läser det här är en mycket annorlunda bok, där hela historien berättas utifrån sms, mejl och blogginlägg med tillhörande kommentarer. Jag föll som en fura, både för upplägget och historien. Det fungerar alldeles utmärkt att berätta en historia på det här sättet. 

Via alla mejl och sms som skickas och erhålls samt blogginläggen byggs huvudpersonerna upp och man lär känna dom. Jag förundras över hur mycket mejl och sms kan berätta om en person. Det digitala livet avslöjar mer om oss än vi tänker på.

I När du läser det här får man lära känna Smith, vars vän och kollega Iris har dött i cancer. Han saknar henne så mycket att han mejlar henne ibland fast hon är död. Hans nya, och ibland väldigt klantiga, praktikant Carl hittar Iris utskrivna blogg med en lapp om att hon vill ge ut det. Smith visste inte ens att hon hade en blogg. När Smith hör av sig till systern Jade vill hon inte alls att bloggen ska ges ut. Jade har förlorat fotfästet efter systerns död. 

 När du läser det här är en varm berättelse om att försöka hitta sätt att gå vidare efter en tragisk förlust. Den blandar allvar med satir och humor på ett sätt som gör att man inte värja sig. Läs den!


Betyg: +4 av 5
-~-~-~-~~-~~-~-~-~-~-~-~-~-
Titel: När du läser det här
Originaltitel: When you read this
Författare: Mary Adkins
Antal sidor: 417
Förlag: Lavender Lit
Utgivningsår: 2019
ISBN: 
9789187879494
Finns t ex hos: AdlibrisBokus
cdon

Inga kommentarer: