fredag 18 januari 2019

Trevor & Farfar: Tjuven som hade klänning

I början av Trevor & Farfar presenteras Trevors familj och de är en sådan underbar samling. Trevors pappa Kim och mamma Pim, som är från Filippinerna. En farfar och hans första fru Malin och andra fru Sussie. Och farfars bästa vän som bor med farfar och Sussie och deras två barn, som inte är så mycket äldre är Trevor. Ja, ni hör ju. Det här är en samling som på en och samma gång är annorlunda, men som också speglar dagens samhälle bra. Det finns många nya familjekonstellationer idag, som inte liknar de traditionella. Det är bra att de får ta plats i litteraturen. Både ur synvinkeln att den som är i den situationen får känna igen sig och att det normaliseras. 

Det finns så mycket värme mellan sidorna. Det visar sig bland annat när Farfar och hans nuvarande fru Sussie berättar att de ska skilja sig. De förklarar det så bra. Liksom Trevor känner att det nog inte är så farligt, känner man som läsare att det nog blir bra. 

Farfar är för övrigt en rolig prick, som gör att man får skratta. Dessutom gör han att man får lite historiekunskaper på köpet, eftersom han är så intresserad av historia och vill berätta för Trevor om saker och ting.

Trevor & Farfar är en fin högläsningsbok att avsluta dagen med. Den ger skratt och glädje och en chans att prata med varandra. Efter det sover man gott.


Betyg: 4 av 5
-~-~-~-~~-~~-~-~-~-~-~-~-~-
Titel: Trevor & Farfar: Tjuven som hade klänning
Originaltitel:
Författare: Robert Eriksson
Illustratör: Marcus Körling
Serie: Trevor & Farfar #3
Antal sidor: 95
Förlag: Skabetti Books
Utgivningsår: 2018
ISBN: 
9789188617071
Finns t ex hos: AdlibrisBokus
cdon

Inga kommentarer: