söndag 13 januari 2019

Hugo får en ny kompis


Hugo får en ny kompis är en söt och trevlig berättelse för barn kring 5-7 år. Det handlar om Hugo och att det i hans klass ska börja en ny pojke. Pojken är från Spanien och kan ingen svenska. Pojken är orolig för första dagen, men Hugo möter honom med ett hej och då känns det genast bättre.

Jag läste denna tillsammans med min dotter, som är äldre än målgruppen. Hon blev förtjust i illustrationerna i boken. Både när det gäller färgerna, men även hur ögonen var ritade. Hon sa: ”Ögonen är så livfulla!”

Som lärare så hade jag gärna sett att några meningar hade skrivits på ett annorlunda sätt, men det fungerade ändå bra och vi hade en mysig stund med berättelsen. Vi tyckte båda att den var trovärdig och dottern kommenterade att det är så att det räcker med ett hej för att få en ny vän, för så brukar det vara för henne. Dottern sa också att hon tror att yngre barn kommer tycka ännu mer om berättelsen. 

Vi var även mycket glada över bilderna på slutet som visade översättningar på ord mellan svenska och spanska. Det var intressant och vi fastnade länge vid det uppslaget och tränade ord. Det var mycket bra att författarna valde att ta med det.


Betyg: +3 av 5
-~-~-~-~~-~~-~-~-~-~-~-~-~-
Titel: Hugo får en ny kompis
Författare: Malin Matson & Xandra Matson
Serie: Hugo #2
Antal sidor: 24
Förlag: Fuerte Förlag
Utgivningsår: 2018
ISBN: 
9789198478914
Finns t ex hos: AdlibrisBokus
cdon

Inga kommentarer: