lördag 29 december 2018

Under ytan av Gilly Macmillan


Under ytan är en välskriven och spännande.  Gillian MacMillan har skrivit en berättelse som kommer nära läsaren, eftersom man kommer nära inpå karaktärerna. Det är hennes stora styrka.

Handling: Vännerna Noah och Abdi har alltid gått sida vid sida. En sen natt, när Noah hittas flytande och medvetslös i en kanal, förändras allt. Vad som först tycks vara ett skämt som gått snett förvandlas till öppen strid. 

Noah är född i Storbritannien. Abdi är flykting från Somalia. Och Bristol håller på att kollapsa av sociala spänningar. Polisen Jim Clemo vill försäkra sig om att Noah som befinner sig i koma verkligen råkat ut för en olycka. Men Abdi vägrar berätta vad som har hänt. 

När kriminalreportern Emma Zhang, som också är Jim Clemos före detta älskare, söker upp Noahs föräldrar flyter också stadens rasism upp till ytan.Två familjer slåss nu för sina söner och för sanningen. Ingen av dem förstår ännu hur långt de kommer att gå, vilka demoner de kommer att konfrontera och vilken smärta de ska utstå.


Betyg: 4 av 5
-~-~-~-~~-~~-~-~-~-~-~-~-~-
Titel: Under ytan
Originaltitel: Odd Child Out
Författare: Gilly Macmillan
Serie: Jim Clemo #2
Antal sidor: 317
Förlag: Modernista
Utgivningsår: 2018
ISBN: 
9789177813422
Finns t ex hos: AdlibrisBokus
cdon

Inga kommentarer: